Beställ vin till filmkvällen

Planerar du filmkväll hemma? Då är det viktigt att du även planerar mat och dryck. Vin och goda snacks förhöjer stämningen på filmkvällen, oavsett om du tittar på film med din partner eller med kompisgänget. Här hittar du de bästa tipsen.

Mousserande vin till musikalen

Du kan beställa vin på nätet hos Vinoteket om du vill köpa prisvärda och goda viner med direktleverans hem till dörren. Du kan exempelvis beställa mousserande vin på nätet om du planerar att titta på en stämningshöjande musikalfilm som La La Land, Mamma Mia eller Grease. Med bubbel i glasen och salta snacks kommer ni definitivt att komma i rätt stämning.

Rött vin till feelgood-filmen

Om du och din dejt eller dina kompisar ska titta på en romantisk komedi eller någon annan feelgood-film rekommenderar vi ett glas rött. Ett rödvin ger ofta en mysig stämning och passar därför bra till den här typen av film. Duka gärna upp en klassisk ost- och charkbricka och matcha med vinet. Tänk på att vissa ostar passar bättre med vita viner så det kan vara bra att även beställa en flaska vitt.

Pinot noir och merlot till Sideways

Om du ska titta på den amerikanska filmen Sideways från 2004 bör du planera att ha både merlot och pinot noir i glasen. Filmen handlar nämligen om två vänner som bilar runt i vindistrikt i Kalifornien. En av vännerna älskar pinot noir och missar inte ett tillfälle att höja druvsorten till skyarna samtidigt som han passar på att säga något negativt om druvsorten merlot. Filmen är en kultfilm bland vinentusiaster. Filmen gjorde även att försäljningen av pinot noir sköt i höjden. Om det stämmer att pinot noir är bättre än merlot kan du avgöra själv medan du tittar på filmen. Du kan beställa vin av merlot och pinot noir på nätet hos Vinoteket. Servera med popcorn för en äkta filmupplevelse!