Skapa det perfekta filmrummet

Är du en riktig filmfantast som kan sitta och beta av film efter film utan att tröttna? Då tycker vi att du förtjänar ett alldeles eget filmrum som är försett med korrekt utrustning och inredning för att få en riktig biokänsla. Det förutsätter naturligtvis att du har ett extra rum i din bostad eller en källare som du är villig att konvertera.

Med ett filmrum kommer ingen film att vara sig lik längre. Det perfekta filmrummet kommer göra så att det känns som att du ser alla dina favoritfilmer för första gången. Här nedan listar vi våra bästa tips på hur du lyckas!

1. Installera en duk och projektor

En projektor och en duk är ett måste i ditt filmrum. Använd dig av en professionell och utbildad elektriker som kan sköta installationen åt dig. Kom ihåg att elektrikerna i Älvjö fixar belysningen såväl som installationen av hela din projektorutrustning, t.ex. högtalare och duk. Du kan således få hjälp med nästan alla delar av filmrummet med en och samma firma. Eftersom arbetet sker i din privata bostad kan du även anlita med ROT-avdrag för lägre kostnad.

2. Rätt belysning

Belysningen är trots allt A och O och även här bör du ta hjälp av elfirman du valt att anlita. Med elektrikerna i Älvjö fixar du belysningen snabbt och enkelt, på ett sätt som du vill ha det. Många vill ha det så mörkt som möjligt i ett filmrum och det är något som vi också rekommenderar. Däremot kan mysbelysning och en dimmer vara till stor användning i filmpauserna.

3. Sköna sittplatser

Att sitta på en pinnstol eller i en obekväm soffa är inget sätt att avnjuta sin favoritfilm på. Se därför till att du inreder ditt filmrum med inredning som verkligen är skön och praktisk. Vill du inte ha en gemensam soffa kan du välja fåtöljer eller saccosäckar som var populära på 90-talet. På så sätt kan du skilja sittplatserna från varandra efter eget smak och tycke.