A Star is Born

A Star is Born är en musikalisk dramafilm som hade premiär år 2018. Den är regisserad och producerad av Bradley Cooper, som även har en av huvudrollerna. Cooper var även med och skrev manuset tillsammans med Will Fetters och Eric Roth. A Star is Born är den tredje nyinspelningen av den klassiska filmen Hollywood från 1937.

Filmens handling

Filmen handlar om Jackson ”Jack” Maine, en artist med alkoholproblem. En dag när han besöker en bar förälskar han sig i barsångerskan Ally Campana. Han övertalar henne att sjunga med honom vilket leder till att hon blir en riktig sensation. I samband med att Allys karriär tar fart och Jacks alkoholmissbruk blir värre glider de mer och mer ifrån varandra.

Huvudroller

I huvudrollerna får du möta Bradley Cooper, som även regisserat filmen, och den kända popartisten Lady Gaga.

Bradley Cooper

Bradley Cooper föddes år 1975 i Philadelphia och han började sin skådespelarkarriär på slutet av 1990-talet och början av 2000-talet. Han har bland annat haft roller i tv-serien Alias, filmen Wedding Crashers och Baksmällan ett, två och tre. Efter filmen A Star is Born kan Cooper även kalla sig för sångare och producent.

Lady Gaga

Lady Gaga är artistnamnet för Stefani Joanne Angelina Germanotta. Hon föddes år 1986 i New York och började sin sångkarriär i början på 2000-talet. Det första skivkontraktet skrevs med Interscope Records och det var tack vare artisten Akon. Lady Gaga hade nämligen skrivit låtar till honom tidigare och han insåg att hon även kunde sjunga. Sedan dess tog hennes karriär verkligen fart.