Babyteeth

Babyteeth är en australisk dramakomedi som hade premiär i Sverige år 2020. Filmen är regisserad av Shannon Murphy, och detta är hennes filmdebut. Filmen handlar om familj, kärlek och meningen med livet. Det är helt enkelt en film som kommer få dig att känna alla möjliga känslor.

Filmens handling

Filmen handlar om Milla, en 16-åring som blivit diagnostiserad med cancer. Hon går i skolan, spelar instrument och försöker hålla uppe modet för sina föräldrar. Egentligen känner hon sig rätt likgiltig, hon vet att hon inte har lång tid kvar att leva och börjar fundera på vad meningen med livet egentligen är. Milla träffar Moses, en missbrukare, vilket blir hennes anledning till att fortsätta kämpa. Det leder till att hon vill visa personerna i sin omgivning hur man gör för att leva till fullo.

Regissören Shannon Murphy

Shannon Murphy är en australiensk film- och tv regissör. Hon växte upp i Hong Kong och tog studenten från Australian Film, Television and Radio School år 2013. Babyteeth är hennes långfilmsdebut och hon har verkligen visat att hon vet vad hon gör. Filmen har fått en hel del beröm och positivt omdöme från bland annat Rolling Stone, Variety och Vanity Fair. Murphy blev även utsedd av Variety som en av regissörerna att hålla ögat på under 2020.

Huvudrollen

I huvudrollen som Milla får du här möta Eliza Scanlen. Hon är en australiensk skådespelare som föddes år 1999. Scanlen började sin karriär som tonåring när hon fick rollen som Tabitha Ford i Home and Away, en australiensk serie. Hon är bland annat känd för sin roll i filmen Unga Kvinnor som vi även har berättat lite mer om på vår hemsida.