Black Panther

Black Panther är en superhjältefilm som baserats på seriefiguren med samma namn. Filmen hade premiär år 2018 och det är den 18:e filmen i Marvel Cinematic Universe.

Filmen handlar om T’Challa som återvänder till Wakanda efter att hans far gått bort för att ta upp sin plats som kung. Det tar inte lång tid innan det dyker upp en fiende vilket leder till att T’Challas plats som både kung och som Black Panther hotas. Det leder till en strid som inte bara hotar Wakanda, utan hela världen.

Det är svårt att sammanfatta filmen utan att ge bort för stora spoilers. Gillar du Marvel-filmer kommer du garanterat även tycka om denna.

I huvudrollen

I huvudrollen som Black Panther får du möta Chadwick Boseman. Han var en amerikansk skådespelare som tyvärr gick bort år 2020. Han föddes år 1976 och studerade till regissör vid Howard University. Boseman tog även en dramakurs vilket ledde till att han kom in på Oxfords universitets dramautbildning. Han fick där veta att kostnaden för utbildningen hade tagits om hand av Denzel Washington, som är en välkänd skådespelare.

Han började sin karriär som skådespelare i början på 2003, men 2016 blev han diagnostiserad med cancer.