Håll koll på filmpremiärer

Idag finns det många streamingtjänster som låter dig se på film enkelt och var du vill. Du kan se de senaste filmpremiärerna när de visas på tjänster som Netflix och Disney Plus. Men med ett hektiskt arbetsliv, familj och fritidsintressen kan det ibland vara svårt att komma ihåg alla viktiga datum när dina favoritfilmer släpps. Då är det bra att använda smarta hjälpmedel som förenklar din vardag.

När du hittat den bästa smartklockan för dig kan du enkelt ställa in påminnelser som ger dig information om när dina favoritfilmer visas. Hos Webhallen hittar du ett stort utbud av smartklockor av olika märken som Apple Watch och Galaxy Gear. En smartklocka ger dig också möjlighet att lyssna på musik, svara på samtal och läsa sms vilket gör den smidig att ha medan du tittar på film.

Klocka med avancerade funktioner

En smartklocka är ett armbandsur som ger bäraren tillgång till avancerade funktioner som appar, Bluetooth, pekskärm och digital assistent. Det vanligaste operativsystemet i smartklockor är Watch OS vilket är det operativsystem som används av Apple Watch. Det näst vanligaste är Tizen som körs av Samsung Gear, en serie smartklockor som är baserade på Android. Mjukvara som kan köras på en smartklocka är planeringskalendrar, digitala kartor och miniräknare. Klockan kan också kommunicera med yttre enheter som trådlösa headset och sensorer.

Ett område där smartklockor blivit populära är för att sköta användarens diabetes. Som exempel kan Fitbits smartklocka visa användarens blodsocker genom att den parkopplas till Dexcoms glukossensor. Den mäter blodsockret i fettvävnaden och skickar sedan värdena vidare till en mobil eller en smartklocka.

Planera inför filmpremiären

Med en smartklocka som är kopplad till din mobil kan du se särskilda händelser i din kalender. Du behöver inte plocka upp din mobil när du får en notis om att en viktig film snart börjar, utan kan se en notis direkt på din smartklocka. När filmen väl har börjat behöver du inte heller titta på mobilen för att se mail och sms, utan kan svara direkt via klockan.

När du ska titta på din favoritfilm är det förstås också bra att förbereda ordentligt med popcorn, god dricka och godis. För att enkelt kunna betala i affären kan du även här använda dig av din smartklocka. Många av dessa klockor har stöd för trådlösa betalningar via appar som Samsung Pay eller Garmin Pay. Klockor med operativsystemet Android Wear OS kan använda sig av Android Pay, medan Apple har sin egen variant vid namn Apple Pay.

Betala trådlöst

När du ska betala trådlöst behöver butiken ha en kortterminal som erbjuder stöd för denna typ av betalning. Det går lätt att se på terminalen där det finns en särskild symbol för trådlös betalning vilket består av en hand som håller fram ett kort. Trådlösa betaltjänster som Garmin Pay och Samsung Pay behöver dessutom fungera tillsammans med en bank som har ditt betalkort kopplat till sig. Du betalar enkelt genom att öppna din betalapp i smartklockan och hålla den mot kortterminalens trådlösa chip. För att i förväg skriva ner vad du ska köpa till filmen kan du också använda smartklockans anteckningsblock.