Joker

Joker är en amerikansk film som är baserad på DC Comics-figuren Jokern. Filmen regisserades av Todd Philips och i huvudrollen får du möta Joaquin Phoenix. Filmen hade premiär år 2019 i Sverige och handlar om Arthur Fleck. Fleck arbetar under dagarna som clown och försöker slå igenom som ståuppkomiker på kvällarna. De skratt han lyckas dra är oftast riktade mot honom och inte skämten. Det är heller inte ovanligt att hans föreställningar leder till en hel del hån.

Fleck lider dessutom av ett antal psykiska problem. Dessa problem leder till att Fleck ibland släpper ut ett rätt skrämmande, okontrollerat skratt. Hans misslyckande som ståuppkomiker och mentala problem leder till att Fleck tar sig an ett unikt alter ego – Jokern.

Joaquin Phoenix

Joaquin Phoenix föddes år 1977 i Puerto Rico och är idag en amerikansk skådespelare. Han började sin skådespelarkarriär redan som barn på 1980-talet men slog inte igenom förrän sin roll i filmen Gladiator (2000) där han spelade Commodus. Förutom skådespelare har Phoenix även sysslat en hel del som regissör, både inom musikindustrin och till tv-serier. Några av Phoenix mest kända roller är i filmerna Walk the Line och självklart Gladiator.